Loading...

Rick Geenjaar Photography

 

Previous Project About Project
Next Project

Astellas R&D

The new building for the Japanese firm Astellas in Leiden accommodate offices and laboratories. The organisation and materialisation of the building ensures clear views from each of the three areas within the main frame. Glass facades are employed to provide sufficient daylight, whilst also creating open visual communication throughout the structure. The building frame integrates into one gesture three sections of varying heights, which together encircle an inner courtyard garden. Lamellas are incorporated on each level of the façade in order to deflect direct sunlight whilst colour is introduced into the façade by means of a vertical variation in the four contrasting tones of the Japanese Manga animation films.

Client:Procore bv
Architect:UNStudio
Interior Architect:Arnold Schoordijk